HÅRFARVE

Når du skal farve dit hår, kan der være mange spørgsmål, der skal afklares, før du ved, hvad det rigtige hårfarve er for dig. 

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at finde frem til den rette løsning.
Her er nogle af de overvejelser, vi synes, du skal gøre dig, hvis du er i tvivl om hvilken hårfarve type du skal vælge.
Vi har også skrevet svarene på nogle af de spørgsmål, vi ofte får. 

Der er også lidt billeder af, hvordan de forskellige typer farve kan se ud.

Da det kan være rigtig svært at svare på farvespørgsmål over telefonen, og da det nogle gange kan være lidt kompliceret har vi lavet det, vi kalder for en farvekonsultation.

Der sætter vi tid af til at snakke med dig og se dit hår, hvis du gerne vil vide, om noget er muligt eller har brug for en afklaring om, hvad du skal bestille tid til.

Den kan bookes online og koster 195 kr, som bliver trukket fra, når du kommer til behandlingen.

Hvad er forskellen på striber og reflekser?

Det er faktisk det samme, men nogle kalder det reflekser, når det er lidt mindre striber og kalder det striber, hvis det er mere markant.
Hos os har vi ikke en behandling, der hedder striber – kun reflekser. Vi snakker med dig om der skal være få, mange, tykke eller tynde, så det bliver, som du vil have det, uanset hvad du kalder det.

Hvad er en glossing?

En glossing kan også hedde en toning. Med en glossing kan vi korrigere farven, efter vi har lysnet håret.
Det er lidt ligesom at bruge et filter, så hele håret får den samme nuance.
Hvis man synes farven er blevet for gylden, kan man f.eks. bruge en kold glossing, for at dæmpe det gyldne.
En glossing kan ikke lysne håret, den kan kun ændre lidt på nuancen. Hvis du har fået lavet lyse reflekser, vil dit naturlige hår stadig være mørkt men også få lidt af ‘filteret’, og dermed får alt håret en ensartet helhed.
Man kan f.eks ikke lave helt platin silver blond uden en glossing. 

Skal jeg have farvet hele mit hår, hvis jeg har fået en udvoksning?

Nej, du kan godt bare få farvet din udvoksning, uanset om det er hel farve eller reflekser.
Hvi
s du får lavet reflekser, har vi også en behandling, der hedder top/skilning. Der farver vi kun det hår, der sidder på topen af hovedet (ca. der hvor hovedet runder) og lige kanten rundt, så man ser nyfarvet ud, hvis man sætter håret op. 
Det er en god måde at få fikset bunden, der hvor det ses, men undgå at give håret for meget farve, da det jo slider på det hver gang.
Her kan du se hvor reflekser i toppen går til. Når håret hænger, ser man ikke det inderste, der ikke har fået farve.



Er mit hår langt eller kort?

Der er forskel i pris og tidsforbrug alt efter længden på håret, derfor har vi delt det ind i 4 kategorier.
Kort hår er kortklippet over ørene, og hvis du skal helfarves er det også en kort udvoksning på max 7 cm. Mellemlangt er max til skuldrene, altså det må ikke gå ned over skuldrene.
Langt er længere end skuldrene og max midt på ryggen.
Ekstra langt eller tykt hår er længere end til skuldrene eller hvad vi vurderer til meget tykt, selvom det ikke er helt så langt.

Hvorfor er der så stor forskel i pris på de forskellige farvebehandlinger?

Hos os regner vi prisen ud efter hvor meget tid og produkt, vi bruger. Det tager meget længere tid at lave feks balayage end helfarve, derfor er det noget dyrere.
Der er også forskel på længden af hår, og dermed tiden vi bruger og hvor meget hårfarve, der skal til.

Hvad kan jeg gøre for at holde min farve ved lige derhjemme?

Hvis du har farvet håret mørkere, så er det vigtigt at bruge en farvebevarende shampoo til håret.
Der findes både shampoo og hårkur med farve eller farvebomber man kan bruge til at friske farven op med, eller undgå det bliver for gyldent mellem farvningerne, hvis man har lyst hår.
Feks silvershampoo kan være rigtig godt at bruge, for at holde en flot lys farve. Nogle bruger det 1 gang om ugen eller hver 2. uge, mens andre flere gange om ugen, det kommer an på din farve og hvad du ønsker at opnå.

Hvad er Olaplex?

Olaplex er en behandling der kan genopbygge og styrke dit hår.
De har udviklet et molekyle som kan erstatte de ødelagte ‘byggesten’ der er i håret.
Når vi ødelægger håret med farve og tilsætter Olaplex i farven så slider det mindre på håret.
Vi laver også Olaplex behandlinger hvor man kun genopbygger og ikke ødelægger samme tid. Det kan være en god idé at lavve en behandling inden man farver, hvis håret er meget ødelagt, så håret har et bedre udgangspunkt. 

Helfarve eller reflekser?

Hvis du er i tvivl, om du skal have helfarve eller striber, kan du se videoen her, hvor Julie fortæller lidt om vedligeholdelse af de 2 farvninger.
Derudover bliver reflekser som oftest mere naturligt end helfarve og skaber spil i håret, hvorimod helfarve ofte bliver mere tungt, hvis det er mørkt eller meget lyst, hvis det er de blonde farver. 
Man skal også huske at reflekser kun kan kamuflere de grå hår, så hvis man vil have dækket grå hår helt, er man nødt til at få helfarve i.

Hvor lang tid holder min farve?

Det kommer meget an på, hvad du har for en hårfarve. Hvis dit hår er lysnet, kan det ikke blive mørkere af sig selv igen. Det bliver kun lysere og lysere med tiden.
Hvis du har mørk farve, kommer det også an på, hvad grundlag det er farvet på, og om der er farvet mange gange ovenpå hinanden. Hvis det ikke er langt fra din egen farve, holder det som regel rigtig godt og skal måske farves ud på længderne hver 2.-3. gang du får farvet bunden.
Hvis du farver et lyst hår mørkt, falmer det ofte inden for et par måneder.
En glossing op til 24 hårvaske, før den skal opfriskes igen.
De røde, grå og helt kolde toner har den dårligste holdbarhed.
De røde toner bliver dog i håret og kan være svære at få ud, men den falmer hurtigt fra den intense røde farve. 

Kan jeg farve mit lyse hår mørkt?

Det kan være svært at få farvet et meget lyst hår mørkere. Ofte er det ret slidt, hvis det er lysnet med farve, og så står skællagene helt åbne, og derfor kan farven ikke rigtig hænge fast i håret, hvilket gør at farven falmer af rigtig hurtigt.
Man kan få en grøn/grå nuance, hvis man ikke farver det med den korrekte metode.
For at farven holder skal man farve det af 2 omgange, da der skal lidt farve ind i håret først, så der er noget for den rigtige farve at sætte sig fast i. Det tager længere tid og bliver dyrere, end hvis det bare er en almindelig farve. 

Kan jeg få helt platinblond hår når jeg er mørkhåret?

Det er faktisk meget svært at få hår til at blive helt platinblond uden et varmt skær i håret.
Det er fordi at under hver hårfarve er der et grundlag der enten er rødt, orange eller gult. Når man lysner håret kommer det grundlag meget mere til syne. Derfor skal man lysne håret helt op til hvidt før man kan gøre det gråt eller bare lidt koldt i tonen.
Det er ikke altid man kan lysne så meget på håret i 1 omgang, så det kan være nødvendigt at gøre 2-3 gange med afblegning. Det er ikke alt hår der kan holde til det, så det vil knække af inden man når i mål, derfor siger vi nogle gange nej til sådan nogle store forandringer i farven.
Vores farver er mere milde end det normale og derfor har vi også lidt flere begrænsninger.
Vi vil ikke sige ja til en opgave vi ikke tror kan blive pænt.

Åbningstider

Mandag 9-19
Tirsdag 9-19
Onsdag 9-19
Torsdag 9-19
Fredag 9-15
Lørdag 9-14

 

61461186

Vestergade 46
8000 Aarhus C 

info@cosmo-coiffure.dk