HÅRPRODUKTER

Det kan være rigtig svært at finde ud af hvilke hårprodukter, der er de bedste netop for dig.

Der findes så mange hårprodukter på markedet både hos frisørerne og i detailhandlen, så der er et meget stort udvalg at navigere i.

Selvom dine hårprodukter har været dyre og kommer fra et godt mærke, er det ikke sikkert du faktisk er tilfreds med dem, da det er vigtigt at bruge produkter, der passer til din hårtype.

Du får det optimale ud af dit hår og dine hårprodukter, hvis du bruger produkter, der matcher dit hår

Derfor vil vi gerne prøve at guide dig og at finde det, der virker for dig.

Hvilken shampoo skal jeg vælge?

Når du vælger shampoo skal du først tænkte på om der er noget du ikke kan tåle, så du kan undgå det.
Hvis du har allergi, begrænses det antal serier, du kan vælge i mellem.
Hos os bruger vi Ingredien, som er
svanemærket, ogfri for parfume, hvis du ønsker det.
Derefter skal du tænke over, hvilken hårtype du har, og hvilke ønsker du har.
Hvis du har fint hår, skal du oftest vælge en volume shampoo, da den ikke tynger på håret. Omvendt hvis du har kraftigt og tørt hår, der mangler fugt, kan du næsten være sikker på, at du vil være rigtig ked af at få fat på en volume shampoo, da du vil føle, den filtrer og udtørrer dit hår.
Derfor er det altid en god idé at få din frisør til at hjælpe dig med at finde frem til hvilken shampoo, der dækker dine behov og ønsker.

Hvordan virker tørshampoo?

Tørshampoo kan bruges til flere ting, og der er mange forskellige udgaver.
Det oplagte er at bruge det mellem hårvaske for at fjerne det fedt, der kommer i hovedebunden eller for lige at friske op og lette håret.
Men den kan også bruges i nyvasket (tørt) hår for at give mere volume og struktur i håret.
Der er stor forskel på, hvor meget den gør. Nogle er der meget hold i, mens andre er helt lette, så det er vigtigt, du vælger den, der passer til dine behov.
Vi bruger altid tørshampoo til at lave opsætninger med, da det gør, at håret ikke glider ud og bliver nemmere at arbejde med.
Se her hvordan man bruger tørshampoo.

Er der forskel på shampoo fra frisøren og fra supermarkedet?

Ja, der er stor forskel. De hårprodukter du køber hos frisøren er mere drøje, end dem du køber i supermarkedet. B.la. fordi der ikke er en masse vand og tilsætnings-stoffer i, der alligevel ikke gør noget for dit hår.
Produkterne er dyrere hos frisøren, men  de holder også noget længere, hvis du ikke overforbruger.
Ud over det er der også forskel på hvilke ingridienser, der er i, og hvor meget de hjælper dig, med det du ønsker.
Se lidt mere om det i videoen her.

Hvad skal jeg bruge til mine krøller?

Krøller er forskellige, nogle skal bruge lidt mere ‘hjælp’ til at krølle, og andre skal nærmere ‘dæmpes’.
Men fælles for alle er, at krøllet hår har brug for fugt. Skællaget står mere åbent på et krøllet hår, og derfor skal man ofte give sine krøller mere pleje end hvis det er glat hår.
Når man har vasket hår, er det en god idé ikke at frisere håret, med mindre det filtrer meget, men forsøg at frisere inden bad eller i badet, da krøllerne samler sig mere og bliver pænere.
Det er en god idé at bruge krøllecreme mens håret er vådt. Det samler håret og giver fugt, og nogle giver også et godt hold.
Nogle kan lide at lade håret lufttørre, og andre kan lide at føntørre det. Ofte giver det lidt mere krøl at føntørre det (selvfølgelig med en softstyler på føntørren).
Du kan få frisøren til at hjælpe dig med at vælge den rette krøllecreme eller skum til dine krøller.

Hvordan vælger jeg min hårkur?

Når du vælger hårkur skal du finde ud af om dit hår er skadet eller bare tørt.
Hvis det er skadet, skal det genopbygges, og hvis det er tørt, skal det have noget fugt. Få evt din frisør til at hjælpe med at finde ud af det, hvis du ikke selv kan se det.
Hvis du har farvet eller permanentet dit hår, har det næsten altid brug for noget protein til at genopbygge med.
Håret har altid brug for lidt fugt. Derfor er der i mange proteinkure også lidt fugt, så man kan klare begge ting på samme tid.
Hvis håret ikke mangler protein, så hjælper det ikke så meget med en proteinkur, da den ikke blødgører håret og faktsk kan skubbe fugten ud af håret.

Jeg har hårprodukter derhjemme, jeg ikke ved hvad skal bruges til?

Hvis du har produkter hjemme i skabet, du ikke længere kan huske, hvad skal bruges til, må du altid enten tage dem med eller tage et billede af dem, så vi kan hjælpe dig med hvordan de bruges.
Husk der på de fleste hårprodukter er holdbarhed på 6-12 måneder efter åbning.

Skal jeg bruge alt det derhjemme, som frisøren gør?

Nej, det behøver du selvfølgelig ikke.
Vi bruger vi de produkter, vi synes, der er nødvendige for at opnå det resultat, vi gerne vil – både med pleje og styling.
Men du kan sagtens vælge nogle få produkter ud og bruge derhjemme – hellere lidt end ingenting.

Skal jeg bruge produkter, inden jeg føntørrer?

Hvis du føntørrer dit hår, er det en god idé at bruge lidt produkt i håret inden.
Dels fordi de fleste produkter beskytter mod varmen fra føntørreren. Men også fordi håret nemt kan blive flyvsk og lidt statisk af at blive fønet. Samt du kan give føntørringen en bedre holdbarhed.

Hvad kan jeg gøre, når mit hår kruser?

Når håret kruser eller bliver statisk elektrisk, er det ofte et tegn på, at det mangler fugt – masser af fugt.
Nogle har desværre også bare en hårstruktur, der gerne vil kruse, selvom man giver det fugt. Men det bliver alligevel nemmere at styre det, når det får masser af fugt.
Det er vigtigt at bruge shampoo og conditioner med masser af fugt pg pleje og rigtig gerne hårkur en gang om ugen.
Efter vask i det håndklædetørre hår er det også en rigtig god idé at bruge en form for fugtighedscreme til håret. Feks Olaplex nr. 6. Den giver masser af fugt og pleje og kan også bruges som ‘natcreme’ til håret.
Den udglatter hårstrået (hvis du har krøller, gør den ikke håret glat – blot overfladen på håret) så det mindsker krus og holder helt op til 72 timer. Den kan sagtens bruges i fint hår, der skal man bare passe på med ikke at bruge for meget.
De fleste fugt-produkter kan man bruge, uanset om man lader det lufttørre eller ikke.

Hvad kan jeg gøre, hvis mit hår klasker?

Hvis dit hår hurtigt falder sammen skal du først overveje om du bruger den rigtige shampoo og conditioner.
Der kan være for meget pleje i den, i forhold til hvad dit hår har brug for. Det kan også være, den er fra et supermarked, så der er silikoner i, der tynger håret ned og fedter i stedet for at give pleje til håret.
Hvis det ikke er din shampoo og conditioner, der gør det, kan det være, at det er en god idé for dig at føntørre dit hår særligt i bunden, så luften er med til at løfte håret.
Der er det en god idé at bruge et hårprodukt, der er med at at holde fylden, f.eks en root-lifter eller saltvandsspray, inden føntørring.
Det kan også være en stor hjælp at bruge en tørshampoo, når håret er tørret for at give mere volume og hold, men også de dage hvor man ikke synes, det trænger til en vask men bare at få frisket det op og lettet lidt.

Åbningstider

Mandag 9-19
Tirsdag 9-19
Onsdag 9-19
Torsdag 9-19
Fredag 9-15
Lørdag 9-14

 

61461186

Vestergade 46
8000 Aarhus C 

info@cosmo-coiffure.dk